Eezcit helpt u bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van netwerken.

Eezcit geeft advies in de slagaders van uw onderneming

Eezcit adviseert in professionele switching-oplossingen voor middelgrote lokale netwerken (LAN's). De oplossing bestaat uit een uitgebreide reeks snelle LAN switching- en routing-producten, bestemd voor snel groeiende, middelgrote netwerken en bijkantoren van 10 tot 1000 werkplekken.

Onze producten (Aerohive, Alcatel-Lucent, Avaya en HP) voldoen aan alle huidige netwerkbehoeften, maar zijn voldoende schaalbaar om ook aan de toekomstige eisen van zakelijke Internetapplicaties te voldoen, alsmede de integratie van data, spraak èn video mogelijk te maken.

Belangrijk is het slim omgaan met de bij u beschikbare middelen, ook als er een incidentele 'behoeftepiek' ontstaat. Het komt voor bij een zwaar belast netwerk dat het verstandig is het interne netwerk op te delen in segmenten en op deze wijze, door middel van VLAN`s, rust op het netwerk te creëren. Daarnaast gebruiken wij technologieën om bepaald verkeer (QOS) voorrang te geven.

Wat is routing en switching?
De manier waarop een netwerk werkt, is het verbinden van computers en randapparatuur met behulp van twee benodigdheden - switches en routers. Met behulp van switches en routers kunnen apparaten die zijn verbonden met uw netwerk eenvoudig met elkaar en met andere netwerken communiceren.

Routers en switches lijken weliswaar op elkaar, maar doen heel verschillende dingen in een netwerk:
Met switches worden meerdere apparaten binnen hetzelfde netwerk in een gebouw aan elkaar gekoppeld. Een switch kan bijvoorbeeld uw computers, printers en servers aan elkaar koppelen, zodat u een netwerk van gedeelde bronnen creëert. De switch fungeert dan als controller, zodat de verschillende apparaten informatie kunnen delen en met elkaar kunnen communiceren. Door het delen van informatie en toewijzen van bronnen kunnen switches u geld besparen en de productiviteit verhogen.

Switches
Er zijn twee soorten switches: beheerde en onbeheerde.

  • Een onbeheerde switch werkt zoals deze is geleverd en u kunt geen wijzigingen aanbrengen. Thuisnetwerkapparatuur werkt vaak met onbeheerde switches.
  • Een beheerde switch stelt u in staat om deze te programmeren. Dit geeft u meer flexibiliteit omdat de switch lokaal of extern kan worden gecontroleerd en aangepast, zodat u meer controle heeft over de verkeersstroom via het netwerk en wie er toegang heeft tot uw netwerk.

Met behulp van routers worden meerdere netwerken aan elkaar gekoppeld. U kunt bijvoorbeeld een router gebruiken om de computers die op uw netwerk zijn aangesloten te verbinden met internet, waarbij u in feite een internetverbinding deelt met een heleboel gebruikers. De router fungeert dan als verzender, waarbij de beste route wordt gekozen om uw informatie zo snel mogelijk aan u te leveren.

Routers
Routers analyseren de gegevens die via het netwerk worden verstuurd, verpakken het anders en versturen het naar een ander netwerk of via een andersoortig netwerk. Zij verbinden uw bedrijf met de buitenwereld, helpen u met het beschermen van uw gegevens tegen beveiligingsrisico's en kunnen zelfs bepalen aan welke computers prioriteit wordt verleend.

Afhankelijk van uw bedrijf en uw netwerkplannen kunt u kiezen uit routers met verschillende mogelijkheden. Deze kunnen onder andere de volgende functies omvatten:

  • Firewall: speciale software die inkomende gegevens analyseert en uw bedrijfsnetwerk beschermt tegen aanvallen;
  • Virtueel particulier netwerk (VPN): een manier waarmee externe werknemers veilig toegang hebben tot uw netwerk;
  • IP-telefoonnetwerk: combineer het computer- en telefoonnetwerk van uw bedrijf, waarbij u telefonie- en vergaderingstechnologie kunt gebruiken om uw communicatie te vereenvoudigen en samen te voegen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over mogelijkheden van de netwerkinfrastructuur voor uw organisatie? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor een afspraak met één van onze adviseurs.