Eezcit helpt u bij het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van netwerken.

Eezcit adviseert de innovatieve en betaalbare oplossing van Aerohive.

Aerohive
De unieke architectuur zonder controller van Aerohive biedt een veilig, schaalbaar, krachtig en efficiënt draadloos netwerk dat beheersbaar en betaalbaar is. Dankzij de benadering zonder controller heeft Aerohive het beheer van WiFi verder kunnen vereenvoudigen met een SaaS-beheeroplossing op basis van cloud computing met de naam HiveManager Online. De HiveManager Online haalt de kosten drastisch omlaag en maakt de installatie van WiFi veel eenvoudiger.

Aerohive-netwerken verlagen de kosten en complexiteit van hedendaagse netwerken met transparante WiFi en routingoplossingen middels cloudoplossingen voor grootzakelijke en middelgrote ondernemingen en met of zonder nevenlocaties en telewerkers. Dure controllers en zwakke schakels worden vermeden middels de bekroonde Coöperatieve Control WiFi-architectuur, al dan niet met openbaar cloud-netwerkbeheer, routing en VPN-oplossingen van Aerohive. Dit geeft de klanten essentiële betrouwbaarheid omtrent de beveiliging en beleidspolicy en de mogelijkheid om klein te beginnen en zonder beperkingen uit te breiden. Aerohive werd in 2006 opgericht.

Aanpak Aerohive
De bestaande WLAN-netwerken werden ontwikkeld toen het draadloos verkeer nog een extra netwerk was dat apart moest worden beheerd. De centrale controller is een gevolg van de destijds onvoldoende processorcapaciteit om bestuurstaken te integreren in de accespoints zelf, wat wel standaard is in andere netwerkinfrastructuren zoals routers of firewalls. Controllers werden ontwikkeld om het WiFi probleem in bedrijven aan te pakken op basis van de technologie van tien jaar geleden.

De systemen van Aerohive zijn echter gebaseerd op het huidige geavanceerde processorvermogen om een toegangsnetwerk te bouwen dat de bestuurstaken delegeert, problemen dynamisch kan ontwijken en geen zwakke schakels kent. Ons ontwerp gaat ervan uit dat het gebruik van mobiele devices in bedrijven aanzienlijk toeneemt, dat WiFi de voornaamste toegangsvorm wordt en dat de identiteit van de gebruiker veel belangrijker is dan het type verbinding. De oplossing van Aerohive verdeelt alle controlefuncties, de beleidspolicy en het gegevensverkeer naar randapparatuur terwijl het beheersysteem voor toezicht en configuratie centraal blijft, een werking die vergelijkbaar is met die van routing en firewall-systemen

Om de flexibiliteit van de toegang nog te verbeteren en de installatie en werking van toegangsoplossingen in een gedecentraliseerde omgeving te vereenvoudigen, gebruikte Aerohive als eerste cloudgebaseerde software. Deze nieuwe oplossing ondersteunt een cloud-platform dat de hoge kosten en complexiteit van de installatie en het beheer van netwerkdiensten in een gedecentraliseerde omgeving drukt en dezelfde prestaties en veiligheid garandeert.

Voordelen van een systeem zonder controllers
De WLAN’s op basis van een controller werden ontwikkeld toen de access points (AP’s) nog niet voldoende krachtig waren om data te verdelen zoals in andere netwerkinfrastructuren. Aerohive is begonnen met intelligente AP’s zonder controller om alle beheersfuncties te verdelen en gegevens te versturen met behoud van een gecentraliseerd beheerssysteem voor controle en configuratie. Vergelijkbaar met de manier waarop routers op het internet werken.

Netwerkbeheer
De gecentraliseerde configuratie, beheer en rapportering van de Aerohive-accespoints wordt uitgevoerd door een centraal netwerkbeheerssysteem genaamd HiveManager. HiveManager biedt RF-planning, toegangspolicy, firmware-upgrades, configuratie-updates en gecentraliseerd beheer van een volledige Aerohive-installatie – in een gebouw, op een bedrijfsterrein of wereldwijd – vanaf een enkele console. Omdat HiveManager niet actief betrokken is bij het verkeer of doorsturen van informatie, haalt deze architectuur de knelpunten uit het verkeer en maakt een einde aan de complexiteit van een oplossing op basis van een controller. De besturing is verspreid onder de accespoints, terwijl het beheer gecentraliseerd is.

Deze oplossing biedt de voordelen van autonome toegangspunten en oplossingen op basis van een controller, zonder de nadelen. Omdat het netwerkbeheer en de aansluiting van HiveManager enkel software gebaseerd is, kan het systeem overal in verschillende vormen worden toegepast. Door HiveManager te virtualiseren, wordt het een openbare cloud-oplossing die is geïntegreerd in het eigen virtuele datacenter van de onderneming, bijvoorbeeld op een platform als VMware. HiveManager kan ook als complete oplossing inclusief appliance worden geleverd. HiveManager geeft u de flexibiliteit om aan elke vereiste configuratie te voldoen.

Gecontroleerd toegang
Het is verstandig om niet één groot open WiFi netwerk aan te bieden, maar deze onder te verdelen in meerdere SSID’s (Service Set IDentifier), voor bijvoorbeeld intern en gast gebruik.Elk SSID kan ingesteld worden naar het type gebruik. We kunnen bijvoorbeeld verschil maken tussen notebooks van gasten die op een ander SSID / VLAN worden afgehandeld dan de notebooks, smartphones van interne gebruikers.Belangrijk is dat WiFi gebruikers onderling geïsoleerd van elkaar worden, zodat gasten niet onderling middels Netbios verkeer op elkaars notebooks in bestanden kunnen kijken of elkaar besmetten met virussen etc.

Meer weten?
Wilt u meer weten over mogelijkheden van Aerohive voor uw organisatie? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor een afspraak met één van onze adviseurs.