Eezcit staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar!

Eezcit: Wij helpen u graag!

Het hart van onze organisatie is de supportafdeling. Hier kunt u als klant terecht met vragen, storingen en mutaties. De supportafdeling wordt dagelijks bezet door medewerkers met expertise op het gebied van telefonie & IT.

Werkwijze supportafdeling
Wij krijgen uw melding binnen en maakt een zogenaamde 'opdracht' aan in het systeem. Iedere opdracht heeft een uniek nummer dat u kunt gebruiken om de status op te vragen of voor verdere correspondentie. Na het aanmaken van de opdracht en bij iedere statuswijziging ontvangt u bovendien een bevestiging per e-mail of fax. Na het aanmaken wordt de opdracht beoordeeld op urgentie en doorgezet naar een medewerker met de juiste expertise. Deze medewerker probeert de opdracht remote (op afstand) op te lossen. Als dit niet mogelijk is wordt de opdracht doorgezet naar de afdeling planning en komt er een servicetechnicus bij u op locatie de werkzaamheden uitvoeren.

U kunt de supportafdeling bereiken per:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020-3119707

Het verdient de voorkeur storingen per e-mail aan te melden, omdat dit de snelheid en precisie ten goede komt. De supportafdeling is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Als u een 24-uurs serviceovereenkomst heeft, kunt u de supportafdeling ook buiten kantooruren telefonisch bereiken.

Supportmedewerkers
Eezcit heeft goed opgeleide supportmedewerkers in dienst voor telefonie & IT. Zij zijn gecertificeerd voor de merken die wij in ons productportfolio voeren en worden bovendien regelmatig getraind binnen hun vakgebied om op de hoogte te blijven van de nieuwste technische mogelijkheden en ontwikkelingen.

Teamviewer

Klik hier op aanwijzing van één
van onze support medewerkes om
de Eezcit Quick Support te downloaden.

Teamviewer QS - Engels

Teamviewer QS - Nederlands

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief